Aanschaf Begeleiding

Begeleiding Aanschaf

Na inwinning van informatie en/of contact met de vereniging en haar leden en/of fokkers heeft u besloten om een Hovawart in uw gezin op te nemen.

Nu wilt u natuurlijk zo snel als mogelijk een goede en mooie Hovawart pup aanschaffen. Veelal stuit u hier op het eerste probleem. De  Hovawart wordt zo selectief gefokt dat een hele snelle aankoop vaak niet mogelijk is. Een wachttijd van enkele maanden is normaal. Kunt u een hond sneller kopen, dan is het verstandiger om goed na te vragen welke ouderdieren er gebruikt zijn en aan welke voorwaarden deze ouderdieren hebben moeten voldoen.

De vereniging kan u, indien u lid bent of wordt, helpen aan een pup, eventueel ook uit het buitenland! U dient zich wel op de puppylijst te laten plaatsen. De wachttijden zijn in het buitenland wellicht korter, maar daarentegen is de aanschafprijs vaak hoger! Het voordeel voor onze vereniging is dat “nieuwe lijnen” meestal nieuwe bloedlijnen brengt die we dan weer graag gebruiken, mits deze honden aan onze fokvoorwaarden voldoen!

In ons blad “Hovawartvisie” of op onze internetsite kunt u zien waar er mogelijk pups geboren of verwacht worden.
Dit is een eerlijk systeem waarbij op een zo open mogelijke manier wordt gewerkt om de pups aan te bieden.

Vaak heeft men een voorkeur in een reu of teef. Daarnaast kan ook de kleur een factor zijn. Of de wens volledig kan worden ingevuld is niet altijd haalbaar. Echter  kan de vereniging tussen toekomstige eigenaar en fokker bemiddelen en aanvullende informatie verstrekken .

In hele speciale gevallen kan er sprake zijn dat men geen pup maar al een oudere Hovawart zou willen hebben.  Het is soms mogelijk is dat er een herplaatsing  gevraagd wordt. Het gebeurt soms dat bijvoorbeeld verhuizing of het wegvallen van een verzorger deze situatie creëert. De vereniging kan hierin dan bemiddelen.

Eventueel aanbod van een herplaatsbare Hovawart wordt onder Agenda & Nieuws gepubliceerd.